Inbedding Talentatelier (Bibliotheek Wijchen)

Inbedding Talentatelier (Bibliotheek Wijchen)

In het Talenatelier kan een kind een activiteit kiezen rond één van de acht intelligenties van Gardner (taalknap, beeldknap, rekenknap, beweegknap, zelfknap, samenknap, natuurknap en muziekknap). Creatief denken en probleemoplossend vermogen zijn belangrijke onderdelen van de activiteiten. Het talenatelier is ingebed in de programmering van de bibliotheek en wordt constant vernieuwd.

Elk kind ‘leest’ de wereld in een andere taal en communiceert daarover op zijn of haar eigen manier. Via geluid en beeld, maar bijvoorbeeld ook door middel van dans. Dat uitgangspunt, de Reggio Emiliapedagogiek is één van de uitgangspunten voor het Talenatelier.

Tijdens de inbedding van het Talenatelier willen we dat acht activiteiten binnen de intelligenties van Gardner constant aan programmering en actualiteit wordt aangepast. Daarvoor hebben we goed opgeleid personeel nodig die voor actualiteit en vernieuwing kan zorgen. Een samenwerking tussen medewerkers en kinderen op basis van gelijkwaardigheid is hierbij cruciaal.

Dit project is geslaagd wanneer er vanaf de tweede helft van 2020 regelmatig nieuwe opdrachten binnen het Talenatelier worden gemaakt. Daarmee willen we bereiken dat het Talenatelier doorlopend wordt gebruikt door bezoekers van de bibliotheek.  

Projecten 21e eeuwse vaardigheden

Ontwikkelen 21e eeuwse vaardigheden (Bibliotheek Barneveld)

Zowel onder medewerkers als leerkrachten binnen het onderwijs moet er meer kennis komen rondom...


Fashion Recycle Hub (CODA)

De snelle ontwikkelingen en individualisering in de huidige maatschappij hebben invloed op de...


Digital Hangout (Bibliotheek Noord-West Veluwe)

Bibliotheek Noordwest Veluwe realiseert een Digital Hangout voor (jonge) bezoekers om 21e -eeuwse...